מחקרים COVID-19

מחקר בשיבא: חיסון mRNA נגד קורונה אינו פוגע בפוריות האישה

פרופ' ירון רבינוביץ', סגן מנהל האגף לנשים ויולדות, מנהל מחלקת יולדות ומומחה לפוריות ב"שיבא": "המחקר מצביע על כך שלחיסון אין השפעה שלילית על תפקוד השחלות של האישה"

מתן חיסון לקורונה. צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

מחקר שהתקיים במרכז הרפואי שיבא בתל השומר נותן מענה לסוגיה שהטרידה נשים רבות ברחבי העולם בנושא השפעת חיסון הקורונה על הפוריות. המחקר מצביע על כך שלחיסון אין השפעה שלילית על תפקוד השחלות של האישה.

המחקר, שפורסם בכתב העת Human Reproduction, נערך באגף נשים ויולדות בשיבא ביוזמת ובהובלת ד"ר איה מור-ששון, רופאה בכירה באגף, ופרופ' ירון רבינוביץ', סגן מנהל האגף ומנהל מחלקת יולדות ומומחה לפוריות.

פרופ' ירון רבינוביץ', סגן מנהל אגף נשים ויולדות, ומנהל מחלקת יולדות ומומחה לפוריות ב"שיבא". "הרבה נשים ואמהות מודאגות פנו אלינו". צילום: "שיבא"

במסגרת המחקר נבדקה רמת הורמון AMH (אנטי-מולריאני) בקרב כ-200 נשים בגיל הפוריות (42-18), שמתוכן 129 השלימו את כל שלבי המחקר. בדיקת רמות הורמון AMH, לצד בדיקות נוספות, מקובלת כמדד אמין להערכת תקינות השחלות והפוריות של האישה.

הנשים נבדקו לפני קבלת המנה הראשונה של חיסון הקורונה ושלושה חודשים לאחר מכן, כאשר במהלך תקופה זו קיבלו גם את המנה השנייה של החיסון. במקביל, התבקשו הנשים למלא שאלונים בנושא הווסת שלהן. מממצאי המחקר עלה כי לחיסון לא היתה השפעה שלילית על תפקוד השחלות של הנבדקות.

פרופ' רבינוביץ': "אחד החששות שהועלו מאז הופעת החיסון נגד קורונה היה שהוא עלול לפגוע בתפקוד השחלות של האישה וכתוצאה מכך לגרום לאי פוריות. הרבה נשים ואמהות מודאגות פנו אלינו בסוגיה זו. מחקר פורץ דרך זה מראה כי החיסון אינו משפיע על  רמת הפוריות של האישה".

שותפים למחקר: ד"ר יגאל האס, ד"ר שלומי אבוחצירה, ד"ר מיכל סיון, ד"ר הדר דויטש-אמדורסקי, ד"ר טל דדון, ד"ר שלומית בלומנפלד, ד"ר רינה המי, פרופ' ראול אורביטו ופרופ' ארנון אפק; ומאוניברסיטת תל אביב - גברת אסטלה דרזנה.

נושאים קשורים:  ד"ר איה מור-ששון,  חיסון לקורונה,  פוריות האישה,  חדשות,  פרופ' ירון רבינוביץ',  מחקר,  בית החולים שיבא,  19-COVID
תגובות
27.12.2021, 20:10

מחקר חשוב כי אני נשאל הרבה על זה וכית יש תשובה. כל הכבוד על הפרסום בעתון human Reproduction

10.02.2022, 21:24

129 נשים השלימו את כל שלבי המחקר ולפירסום שותפים 13 מחברים- יחס מעט מוזר, מה תרם כל שותף למחקר הזה???

אנונימי/ת
11.02.2022, 00:30

Although it was prospectively designed, for ethical reasons we could not assign a priori a randomized unvaccinated control group.
איזו סיבה יש לא לבדוק את רמת ההורמון בקבוצת ביקורת של נשים שבחרו מרצונן לא לקבל חיסון?